07/05/2014

Zevende Gildentocht 100 km 2014

IMG_2160 (2).JPG

Onze zevende editie van de 100 km zit er op. We kijken tevreden terug. Een parcours waar vele wandelaars van hebben genoten, gezellige sfeer van bij de start tot de aankomst en ook deze editie slaagt het overgrote deel van de deelnemers er in deze zware 100 km tocht tot een goed einde te brengen.

Zoals elk jaar vertrok elke groep met het maximaal aantal wandelaars. Met groepen tussen de 30 en 35 wandelaars is het bij momenten zeer moeilijk om de gemiddelde snelheid te benaderen. Het parcours was ook dit jaar zeer gevarieerd en moeilijk te bewandelen in de nacht. Een recept waarvan de organisatie niet afwijkt. Het avontuur duurt hier in schaffen dag en nacht. Halfweg in Meerhout waren er drie opgaves in de twee laatste groepen. Er zouden nog twee wandelaars afhaken in de Visclub van Vorst Laakdal na 70 km. Bij deze vijf opgaves is  het gebleven. Alle andere deelnemers slaagden er in voor 18 uur de wandeling te beëindigen. We hebben nog steeds een sterk deelnemersfront.

Wat we veel horen terug komen in de reacties bij onze deelnemers is de gezellige gastvrije sfeer die er heerst tijdens de Gildentocht. Het doet ons veel plezier dat gans de club meer dan ooit achter onze lange afstandswandeling staat. Het team staat er meer dan ooit! Maar de som blijft het totaal van alle delen. De wandelaars die we mogen ontvangen zorgen allemaal samen voor dit uniek gebeuren. Het was weer genieten van begin tot einde.

IMG_2156.JPGDeze editie heeft zich ook laten kennen door de dikke mist waarin we terecht kwamen in de vroege ochtend. Ondanks de goede parcourskennis van alle baankapiteins werd het voor sommigen even zwart (lees wit) voor de ogen. Ik wist op een bepaald moment totaal niet meer waar we zaten. Ik hield even halt, ging iets verder zoeken naar herkenningspunten, die ik ook vond. Ik kan alle wandelaars garanderen dat alle groepen het juiste traject hebben afgelegd. De voormiddag tot de middag liet zich dan weer kenmerken door een heerlijk warm zonnig weertje. Rudy Appelen van Dorne Sport legde de rode loper uit voor alle wandelaars. de stoelen in de tuin zaten iets te relax. De baankapiteins verpestte dit heerlijk moment met de laatste minuut af te kondigen. Ondertussen zaten de snellere wandelaars bij de bed en breakfast "bed en bokes" even relax. Een goede tip voor wie volgend jaar graag in de nabije buurt van de start logeert. Terwijl deze wandelaars droog de aankomst bereikten rond de klok van drieën (en vroeger natuurlijk), werden de die hards op het parcours getrakteerd op een stevig onweer. De verstandige wandelaars die bij de kapiteins Daniel de Bleeckere en mezelf waren gebleven, schuilden door de regen door. Eerst bij bed en bokes, later in de Kalendries in Meldert. Goede timing is belangrijk!

de beloning was dan ook groot de bel te horen in Schaffen en heerlijk Gildenbier te kunnen drinken, met dank aan brouwerij Haacht. Dank aan Rudy van Dorne Sport voor de classic geworden shirts. En in het bijzonder wil ik langs deze weg Yvan 'karmijn' Bemelmans bedanken voor de jaren steun, sponsoring die hij met de glimlach aan bood. Bedankt Yvan!

Deze keer verwachten we alle lange afstandswandelaars (en natuurlijk ook alle andere wandelaars) vroeger terug in Diest. In februari van volgend jaar gaan we ons uiterste best doen om van de NATIONALE WANDELDAG een even groot feest te maken. We bieden tochten aan met een afstand tot 50 km. Tot dan!

 

Kris hazenbosch

VOS Schaffen

IMG_2177.JPG

23:32 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (4) |  Print | |

Commentaren

't Was een plezier en gelijk een voorrecht om er weer te mogen bij zijn , ik kijk al uit naar de editie van 2015 .

Gepost door: Daelemans Chris | 09/05/2014

Het was weer een buitengewone tocht. Heerlijk wandelen en een prima bevoorrading.

Gepost door: G.U.Y. | 09/05/2014

Ben blij dat ik er weer bij kon zijn, nadat ik aan de vorige 6 edities heb deelgenomen wisten jullie me voor de 7de keer weeral aangenaam te verrassen met alweer een volledig andere en zeker prachtige omloop.
Kijk uit naar editie 8 in 2015 en hoop er weer bij te zijn.

Gepost door: Smets Rene | 10/05/2014

Eerste keer kunnen deelnemen aan de Gildentocht, waarvoor dank.
Een geweldige ervaring was het, 100% wandelplezier, supergoede sfeer, graag tot volgend jaar!

Gepost door: Wim Vandamme | 10/05/2014

De commentaren zijn gesloten.