07/05/2013

100 km Gildentocht verbinden de mooiste plekken van het hageland en de kempen

Vos schaffen 100km ven rene.JPGOp 30 april vertrok de gildentocht traditioneel rond negen uur 's avonds. Er wordt inmiddels met vier groepen gestart. In elke groep zitten ongeveer 30 wandelaars. De groepen worden klein gehouden omdat de gemiddelde snelheid moet worden aangehouden. Het parcours bestaat voornamelijk uit onverharde paadjes en wegen. 

Dit jaar zijn er 130 wandelaars gestart. Slechts drie wandelaars hebben de eindmeet niet gehaald. Het deelnemersveld bestaat uit getrainde wandelaars. Elke groep wordt geleid door twee baankapiteins die de groep trachten samen te houden. 

Dit jaar kende de tocht een zware start. Er werd onmiddelijk door het heuvelachtige hageland getrokken. De holle wegen lieten maar weinig licht door,ondanks het feit dat de nacht helder werd gehouden door het maanlicht en de mooie sterrenhemel. De gemiddelde snelheid werd aangehouden, wat voor meerdere wandelaars toch een punt van kritiek was. Om de snelheid gemiddeld aan te houden, moet je bij momenten sneller wandelen. 

P1520399.veldpad paul.JPGNa het ontbijt in Testelt, waar je zoals elk jaar de keuze hebt in spek met eieren of een koude vegetarische, licht verteerbare pasta, gingen we richting Averbode. Het afgepijlde parcours liet op zich wachten. Net voor de start van deze editie kregen we rood licht voor het afpijlen in Averbode bos en heide. De wandelaars werden hier doorgeloodst in subgroepjes. Eens Gerhaegen in, werden de groepen eindelijk gelost. Met genoeg energie opgespaard, stoven de meesten door de kempense bossen. De wandelaars, die al te veel stof hadden gevreten, werden zo goed mogelijk door de baankapiteins naar de finish geloodst. Iets dat door meerdere wandelaars wordt geapreciëerd.

Ook dit jaar zijn we er in geslaagd voor € 22 twaalf bevoorradingen aan te bieden met eten en drinken, het ontbijt en bij aankomst een gratis Gildenbier en een badge of t-shirt. Dit laatste is alleen mogelijk door onze sponsors BROUWERIJ HAACHT, DORNE SPORT en KARMIJN PRINTING. Rudy en Yvan zijn twee zaakvoeders die een groot hart hebben voor de wandelsport. Bedankt dat jullie nog steeds in onze tocht geloven!

 


DSC06340.controle willy en mariette.JPGOndertussen hebben we al meerdere dankbetuigingen mogen ontvangen van tevreden wandelaars. We hebben twee grote troeven. De eerste is ons team van vrijwilligers dat elk jaar opnieuw vol enthousiasme de wandelaars ontvangt en in de watten tracht te leggen. De tweede troef zijn onze wandelaars die voor een fantastische sfeer zorgen, waar ontmoeting en vriendschap centraal staan en die dankbaarheid als een belangrijke waarde in het hart dragen. 

 

Bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

 

Kris hazenbosch en het ganse VOSteamIMG_5331.JPGP1520566.groepsfoto6.2.JPGgroep 6.5 rene.JPG

01:49 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (3) |  Print | |

Commentaren

bedankt Kris

voor weer eens een mooie ervaring. waar wij als wandelvrienden elkaar telkens mogen ontmoeten. dat maak de lange afstanden zomooi samen met de mooie tochten zijn we alle één

bedankt Erik

Gepost door: erik | 07/05/2013

Aan Vos Schaffen,

Bedankt, voor deze mooie tocht staat voor mij na mijn 1ste editie bovenaan, het was een belevenis meer dan de moeite waard. Hoop er volgend jaar zeker terug bij te zijn.

Groeten Gino

Gepost door: Gino | 07/05/2013

Kris en alle andere medewerkers,

Het was top!!! Zowel qua sfeer, parcours, ontmoeting met de medewandelaars en natuurlijk ook de vriendelijkheid van de medewerkers. Kortom fantastische ervaring!

See you next year!

Gepost door: Steve | 08/05/2013

De commentaren zijn gesloten.