19/04/2013

EEN GESLAAGDE VERKENNING VAN DE NAKENDE GILDENTOCHT

 

chateau-thierry12-voorwandeling2013 179.jpg 

Begin Maart hebben alle baankapiteins het parcours verkend. We mochten het parcours betreden in ideale weersomstandigheden. Gietende regen en een snijdende ijskoude wind maakte de test extra pittig.

Indien we dezelfde weersomstandigheden binnen enkele weken moeten trotseren, zal het zeer zwaar worden.  De pittigste stukken liggen dit jaar vooraan in de tocht. Zoals gekend zijn het korte klimmen maar pittige. Bij regen ontstaan er zeer modderige wegen die zeer moeilijk te begaan zijn.

Ondanks het feit dat het namiddag droog werd, bleven de wegen er barslecht bij liggen en haalden we onze timing van 19 uren nipt.

chateau-thierry12-voorwandeling2013 181.jpg

Persoonlijk blijf ik dit de prachtigste omloop vinden. De combinatie van het heuvelachtige hageland met de uitgestrekte kempische bossen zorgen voor een complete wandeling. Bij de voorbereiding vreesde ik voor de kp’s schoot en engsbergen omdat deze stukken veel averij hebben opgelopen door intensieve afkapping van natuurpunt. Daarnaast zijn vele gebieden verboden terrein. Ik kan iedereen gerust stellen, het blijft een prachtige natuurtocht, net zoals in 2009, toen we deze mix ook voorschotelden.

Verder kan ik u ook garanderen dat we een fantastisch team van baankapiteins en VOSmedewerkers hebben klaarstaan om er een onvergetelijke tocht van te maken.

De voorwandeling kende dit jaar geen gasten. Heb je de gildentocht al meerdere malen meegewandeld en zou je  volgend jaar graag eens de voorwandeling meedoen? Neem dan contact op!  

00:30 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (0) |  Print | |

De commentaren zijn gesloten.