05/05/2012

Veel Gildenbier, regen, heuvels, kasseien en plezier!

Wij kijken tevreden terug  op de vijfde gildentocht van 100 km. 116 deelnemers verschenen er aan de start. De familie wordt groter en de sfeer blijft even gemoedelijk. Zeven deelnemers hebben hun tocht vroegtijdig moeten staken.

 

 

paularijstpappaulb..JPG

 

 

Nog nooit hebben we zoveel opgevers gekend. Dit heeft zeker te maken gehad met de regen die we te verduren kregen tijdens de nacht. Het regende oude wijven. Gerhagen veranderde in een modderpoel. Meerdere wandelaars zijn in de modder ten val gekomen. Gelukkig bleef het hevige onweer ver van ons en zorgde het voor een prachtig schouwspel.

 

Het hoge aantal opgaven heeft ook te maken met nieuwe avonturiers die we hebben mogen verwelkomen. Wij hopen dat zij via deze tocht de weg hebben gevonden naar de lange afstand.

 

Enkel de eerste groep tegen een snelheid van 6.5 km/u. heeft het geluk gehad de Engelse hof te mogen bezoeken. Ze geraakten er wel vast aan een omgevallen boom die hun snelheid aanzienlijk vertraagde. Jef Sterckx werd bij het verlaten van het natuurgebied nog getrakteerd op een donderpreek van de vermaande eigenares. Onze excuses voor het privébezoek mevrouw maar we hadden de toestemming van natuurpunt om dit stiltegebied, dat door natuurpunt wordt onderhouden, te mogen bezoeken. Voorlopig blijft dit natuur schoon enkel nog voor de rijken.

 

kaggevine paulb.JPG

 

Genereuzer waren ook dit jaar Yvan Bemelmans (GT20) van Zeefdrukkerij Karmijn en Rudy Appelen van Dorne Sport. Zij zorgen er voor dat er elk jaar zulke prachtige T-shirts zijn voor de ontgroende gildentochters.

 

Brouwerij Haacht zorgde voor de kers op de taart bij de aankomst om ons te verrassen met een heerlijk gildenbiertje. Lange leve Diest! Lange leve het Gildenbier!

 

Geniet van de prachtige fotoreportages van René Smets, Guy Verhelst en Paul "Theo Flitser" Baestaens. Rechts boven kan u, door op hun namen te klikken, naar hun sites gaan kijken.

 

Ook dit jaar heeft een sterk team van vrijwilligers van VOS Schaffen er voor gezorgd dat jullie wandelaars niets te kort hadden, dat 100 km wandelen ook genieten kan zijn. Niets is hen te veel. Met veel fierheid hoop ik u volgend jaar terug te mogen ontmoeten!

 

 

groepsfoto6.2.JPG

 

 

Kris hazenbosch

VOS Schaffen

02:23 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (5) |  Print | |

Commentaren

Een hartelijk proficiat voor de inrichters en de vriendelijke medewerkers. Het was weer de moeite waard erbij te zijn. De 'oude' kliek van wandelmee was er, en ook nieuwe gezichten. Mijn grootste bewondering gaat uit naar hen voor wie dat dit de 1ste 100 was. Moe waren ze, maar trots! En terecht!

Gepost door: G.U.Y. | 05/05/2012

Weinig aan toe te voegen op het commentaar van Guy, het was inderdaad weeral een dijk van een tocht. Proficiat aan de parkoer bouwers en veel dank aan de club en de wrijwilligers voor de ondersteuning onderweg, een niet te onderschatten taak.

Gepost door: Smets Rene | 05/05/2012

Je kan je geen betere publiciteit voorstellen . Proficiat aan iedereen. Lange afstanden wandelen blijkt toch voor een klasse appart te zijn. Knap gedaan.

Gepost door: steven Dielens | 05/05/2012

Een zware maar zeer mooie ervaring.
Veel respect voor de medewerkers van VOS Schaffen. Perfecte organisatie en toffe sfeer.
Merci voor deze fantastische 100 KM.

Gepost door: Peter Sannen | 07/05/2012

Ik heb genoten van de babbels, van het mooie parcours, van de schitterende organisatie én van de gedrevenheid van de medewerkers...

Gepost door: Marc Hooftman | 30/06/2012

De commentaren zijn gesloten.