04/05/2011

Een zonovergoten vierde gildentocht wordt goed gesmaakt

De vierde Gildentocht zit er op. We kijken terug op een prachtige editie met vele wandelaars met een groot hart, heerlijk weer en onvergetelijke momenten.

Marc jacobs.jpg

Het zag er naar uit dat we dit jaar niet zouden ontkomen aan de nodige regen. Ook de weersvoorspellingen gaven buien aan. Het bleef uit. We konden het bijna niet geloven. De nacht ontwarde zich zelfs in een open sterrenhemel. En op zaterdag was het ronduit genieten. Tegen de 30 graden trokken we langs paden en wegen in de omgeving van Diest.

Zoals elk jaar was ook dit jaar het parcours gewijzigd. De nacht bracht ons opnieuw naar Halen en Waanrode. Miskom voegde we voor het eerst toe aan ons gildenparcours. 

 Vanaf Zelem bezochten we voor het eerste Lummen en omstreken. Het parcours werd opnieuw zwaar bevonden door de wandelaars. In maart berichtten de baankapiteins tijdens de voorwandeling nog dat ze de tocht minder zwaar vonden. Zo zie je maar hoe men van mening kan verschillen.

valei3beken.jpg

De gildentocht blijft niet te onderschatten door zijn zwaar parcours, beperkte overdekte controles in de nacht en maximum duur van 21 uren. De deelnemers zijn stuk voor stuk getrainde wandelaars. We hadden dit jaar slechts 1 wandelaar die de tocht niet heeft uitgewandeld. Ik had dit jaar het genoegen de derde groep tegen een snelheid van 6km/u te leiden. Ik bevond me in een groep waarvan de wandelaars zich zelf zeer goed konden inschatten. wanneer het moeilijk ging zakten ze wat terug. Nooit lieten ze zich opjagen door tijdsschema's. De laatsten die binnenkwamen na 21u. hebben veel, heel veel karakter vertoond. Mooi.

Heel anders ging het er aan toe in de eerste groep, waar men van het eerste moment het tempo al de hoogte in wou drijven. Vanaf de vrije wandeling gingen velen er stevig in. Wij moedigen het sportwandelen aan maar betreuren het feit dat sommige wandelaars zo ver gaan dat ze in het ziekenhuis belanden. Dat is de reden waarom alle baankapiteins de groep voorrang geven in plaats van het tijdsschema. Dat is niet altijd makkelijk voor sommigen die tempo willen aanhouden, of sneller willen. Maar wat voor ons telt is dat we elke wandelaars op een aangename manier over de meet kunnen krijgen. Daar zijn al onze baankapiteinen van elke groep zeer goed in geslaagd.

Proficiat aan alle straffe wandelaars, de baankapiteinen die kei hard hebben gewerkt, al onze vriendelijke VOSmedewerkers die het meest kleur geven aan het ganse gebeuren!

Wij willen langs deze weg onze sponsors ook in de verf zetten. Rudy van Dorne Sport die al vier jaar op rij in ons gelooft en er voor zorgt dat de aankomst nog meer de moeite waard is. Dit jaar heeft Yvan van Karmijn zich met veel plezier vervoegd als sponsor bij Rudy. Na de blauwe en zwarte shirt, krijg je nu na vierde deelname een rode shirt. Kan je de shirt en badge van de gildentocht kopen? Neen, enkel na het beëindigen van de tocht kan je er één in het bezit krijgen.

Dank je wel René Smets en Steven Jaspers voor jullie prachtige fotoreportage respectievelijk het vierde jaar en tweede jaar op rij. Alle hun fotoreportages vind je rechts terug en kan je bekijken door simpel te klikken op hun naam en jaar van de tocht. Dit jaar hebben Guy Verhelst en Paul Bastiaans ook werk gemaakt van prachtige reportages. Bedankt mannen! Wandelen en foto's trekken is een stiel apart.

herinnering Warre.jpg

Eén minuut stilte voor onze Warre toonde aan hoeveel respect de gildentocht wandelaars hebben voor hem. vele wandelaars van zijn groep hebben hem gemist. Dat was voelbaar en te horen. Maar we zullen niet zonder hem op stap gaan. De Warre zal elke gildentocht mee blijven stappen. En als ge van daar boven uit dan nog voor goed weer kunt zorgen hebben we toch ne goeien deal, niet?!

Alle nieuws over de volgende editie proberen we regelmatig op deze blog te zetten. We gaan ons uiterste best doen rekening te houden met jullie opbouwende kritiek. Koffie in de nacht, als het kan iets meer toiletten voor de dames in de nacht, nog meer pijlen hangen (al kunnen we er natuurlijk ook een long distance walker van maken?!),...

Alle tips en opmerken kan je posten als reactie.

We hopen tot volgend jaar

Kris hazenbosch

VOS Schaffen

groepsfoto6.5.JPG

groepsfoto6.2.JPG

00:58 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (7) |  Print | |

Commentaren

100 km is steeds weer een uitdaging. En het plezier aan jullie tocht is dat jullie er geen stratenloop van maken, maar eerder een trail walk.
Toen we in de nacht van de boomgaarden in een bijna onbegaanbaar bosje terecht kwamen, of overdag toen we ons ineens in de Hoge Venen konden wanen, dat zijn voorbeelden van puur wandelplezier. Genieten op en top.

Gepost door: G.U.Y. | 04/05/2011

Mijn eerste deelname en hopelijk niet laatste deelname aan een ongelooflijk mooie tocht. Prachtig afwisselend parkoer en vooral een uitzonderlijke bevoorrading door supervriendelijke helpers. Hartelijk dank aan AL deze mensen en natuurlijk ook aan de club en zeker de Chris niet vergeten...... (Volgende keer probeer ik ook de spek met eieren te vinden, dom kieken dat ik ben maar was precies toch nie alleen)......

Gepost door: paulbaestaens | 04/05/2011

Kris, elke Gildentocht is weer anders en dat maakt hem zo speciaal. Ieder jaar een ander parcours je moet het maar doen. Voor mij was het weer een geslaagde editie. Ik kijk al uit naar volgend jaar !
Vond het trouwens een hele eer om een steentje bij te dragen tot het lukken van deze tocht tesamen met een sterke gemotiveerde ploeg.

Gepost door: Guns Luc | 04/05/2011

Vooreerst een dikke proficiat aan alle 100 km wandelaars die deze toch niet al te gemakkelijke tocht tot een goed einde te brengen. De loftrompetten mogen zeker niet ontbreken voor Kris en het ganse VOS team voor een prachtige variërende tocht en dan daarbovenop nog een sublieme verzorging.
Ben wel wat laat met mijn reactie maar had de 3 volgende dagen op de Gildentocht de eigen club activiteit.
Als alles meezit ben ik er volgend jaar opnieuw voor mijn 5de deelname bij op de 5de 100km Gildentocht.

Gepost door: Rene Smets | 04/05/2011

Vooreerst een proficiat aan allen die deze, toch niet al te gemakkelijke, tocht tot een goed einde hebben volbracht. Ook de loftrompetten voor Kris en het ganse VOS-team mogen niet ontbreken. Ze schonken ons toch weeral voor het 4de jaar oprij een prachtige nieuwe omloop. Waar blijven ze het vinden om telkens nieuwe wegels aan te bieden. Ook de verzorging was subliem en steeds met een aanmoedigend vriendelijk woord. Ook Herve Regimont en Jef Sterckx die voortreffelijk de groep van 6.5 door de nacht wisten te loodsen.
Als alles meezit ben ik er volgend jaar voor de 5de keer terug bij voor de 5de 100km Gildentocht.

Gepost door: Rene Smets | 04/05/2011

De Gildentocht was voor mij een fijne belevenis.

De prima organisatie, het schitterende parcours, de enthousiaste medewerkers, jullie gastvrijheid, het mooie weer én het goede 'gezelschap' troffen me.

Dank!

Marc (voor wie het zijn eerste 100 km was)

Gepost door: Marc Hooftman | 05/05/2011

Niet veel woorden aan vuil maken gewoon een PRACHT van een tocht op alle gebied
parcours , bevoorrading , aandenken en vooral niet vergeten de baankapiteins
volgend jaar zijn we er weer bij

PS Chris bedankt het was fantastisch

https://picasaweb.google.com/ginovanlandschoot/290411Gildentocht#

Gepost door: Van Landschoot Gino | 05/05/2011

De commentaren zijn gesloten.