18/02/2011

Gildentocht wordt dit weekeinde volledig verkend in groep

Zaterdag vindt de voorwandeling van de gildentocht 100 km 2011 plaats. Elk jaar wandelen de baankapiteinen het volledige traject op voorhand af. Het is als het ware een generale repetitie. Wegen en paden worden al dan niet goed bevonden. De timing wordt gecheckt. Op de moeilijk te bewandelen trajecten wordt soms wat extra tijd voorzien.

Jozef Sterckx, Hervé Regimont, Jef Glassée, Sven Nys en Kris hazenbosch zijn de baankapiteinen die deelnemen. Luc Guns neemt dit jaar de plaats van reserve baan kapitein in. Hij dient het parcour ook te kennen en valt in waar nodig.

We hebben dit jaar ook weer enkele gasten uitgenodigd.

Gildentocht_124 Dre.jpg

André Janssens heeft nog geen enkele editie gemist en is een vaste waarde in de wereld van de lange afstand. Hij wordt wel eens vergeten bij de oudere wandelaars omdat hij  een zeventiger is en dus niet bij de oudsten verkeert. Toch kan worden gesteld dat Dré over een ongelofelijke conditie beschikt en mentaal zeer weerbaar is. hij heeft 380 wandelingen van 100 km of meer op zijn palmares staan. Hij behaalde de continental centuriontitel (100 mijl of 161 km in 24u.), hij behaalde binnen eurodax elf gouden arenden, waarbij hij vier maal  een 200 km wandeling aflegde. In Nederland heeft hij een zestig lange afstanden afgelegd waaronder Nijmegen-Rotterdam (160 km).

2010-04-30_Gildentocht_066 filip b.jpgFilip Bonnyns is onze tweede genodigde. Hij is de zoon van Hugo, vaste waarde als baankapitein in de groep van 6 km/u. Hugo past voorlopig nog even voor lange afstanden, om zo terug op volle krachten te komen tegen de lente. Filip spreekt voorlopig nog niet over de functie van baankapitein in te vullen. Maar wij sluiten dat niet uit... Hij is nog maar vier jaar actief in de wereld van de lange afstand maar heeft zich al laten opmerken. Hij legde in die enkele jaren 33 tochten af van 100 km of meer. Elk jaar verscheen hij aan de start van de dodentocht in Bornem en prachtige winterklassieker Plombières-Hauffalize. Hij neemt ook deel aan Eurodax wandelingen in binnen-en buitenland. Hij wandelde in Vernon al 200 km en beïndigde twee maal Vichte-Drôn. Een mooi palmares op korte tijd.

De wandeling start om zes uur in de ochtend en wordt tegen 6 km/u. gestapt. Tussen tween en drie 's nachts bereiken we de aankomst. Alle vrijwilligers die voor de bevoorrading zorgen, zullen ook nu op post staan!

De wandelverslagen en fotoreportages worden zo snel mogelijk verstuurd!

01:15 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (0) |  Print | |

De commentaren zijn gesloten.