07/05/2010

Verslag gildentocht 2010 groep 6 km/u door Steven Dielens

dielenscontrolenacht

In de wereld van de “Lange afstand” vind je sommige mensen die echt met hart , en ziel voor onze sport werken. Parcours uitzoeken,afpijlen en vooral alles in goede banen leiden. Dit zijn mensen die je moet eren. Kris Hazenbosch is de man die met deze eer mag gaan lopen. Met de woorden:” Kris met dit parcours moet je iets doen” na de 1ste”Kempentocht” was de toon gezet voor deze Prachtige 100km.Het is plezant om te weten dat mensen zich willen inzetten om een organisatie te doen slagen. Dit is een bewijs dat het wandelen van lange afstanden toch een toekomst heeft.

Vrijdag 30 April. Dankzij het internet kan ik de inschrijvingen eens bekijken van de tocht. Een hele reeks bekenden staan op de lijst. Voor mij is de groep van 6km/uur perfect. Nog een vaststelling tijdens het bezoek aan de site: 4 leden zijn ingeschreven van onze Club IVAS Itegem. Willy Alaerts, Alex Van Echelpoel, Willy Voet en ikzelf(Steven Dielens)Willy Alaerts start in de groep van 6,5km/uur, Alex en Willy Voet in de groep van 6,2km/uur.Voor mij hoeft het niet zo snel te gaan.

Het was ook een blij weerzien van bekende wandelaars. Dat doet echt deugd. De 3wandelgroepen vertrekken elk op een ander tijdstip, dit is gedaan voor de verzorging.

De groep van 6km/uur vertrok om 21.00uur stip zoals bij elke 100km. Na 20km kreeg ik al een beetje last in de benen. Ik  had blijkbaar niet de juiste conditie. Ik had wel goed kunnen rusten hoor. Een week vakantie. Zou het daaraan gelegen hebben, ik weet het niet. Gelukkig werd het terug beter.De inwendige mens af en toe versterken , dat kan ook deugd doen. De groep was ook echt goed. Het gevoel om samen te wandelen in de nacht. De leerrijke gesprekken. Het is er allemaal bij.En als je dan nog goede kapiteins hebt die alles waakzaam waarnemen, dan kan er weinig stuk.


dielenskaggevn

In het Wit huis te Diest werd tijdens de ochtend het ontbijt geserveerd. Spek met ei. Dat was weer erg lekker.Hier kon ik ook mijn bagage aanspreken. Andere kousen plus een wissel van de schoenen. Ik had ook een beetje last van oververhitting aan mijn rechtervoet. Een bezoekje aan het Rode Kruis bracht hier verandering in. Gelukkig. Ik werd vakkundig geholpen door het personeel. Het bleek gelukkig nog geen blaar, maar voor alle veiligheid toch met tape afgeplakt.

Het zonnig weer was tijdens de dag mooi meegenomen. Prachtige vergezichten op de Oranjestad Diest. Een ware streling voor het oog. De omgeving is erg prachtig.Holle wegen afgewisseld met vergezichten. Dan weer een prachtige vallei. Je kan er haast niet genoeg van krijgen. Ook de bloesem is tijdens deze tijd van het jaar ook een hit. Een schilderachtig zicht vanop een heuveltop. Dit is pure klasse.


dielenslandschapbokkeberg

Spijtig genoeg kreeg ik tussen km 65 en 80 weer een klop van de hamer. Het ging wat moeizamer.

Jan Monsecour gaf me op tijd en stond goede moed. Na een trajact tot Halen heb ik me kunnen herbronnen door een stuk chocolade te eten. Daarna ging het terug beter. Maar nog niet volledig op snelheid. Hier rustig blijven. Je eigen snelheid blijven wandelen.Na het rusten in Halen met de nodige drank en voeding ben ik er toch terug bovenop gekomen. Weliswaar op eigen tempo;, en dankzij de steun van Jan Monsecour waarvoor de nodige dank.Het werd weer een prachtige aankomst.

Ik wil iedereen bedanken voor de prachtige tocht. Aan Kris, doe zo verder. Je hebt een goed team, en je hebt het talent voor prachtige parcours te bouwen.

Steven Dielens

Lid WSV IVAS Itegem A059 VWF

00:51 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (3) |  Print | |

Commentaren

Kris weer op zijn best Proficiat Steven, even doorbijten en je ziet alles komt weer goed. Dank zij mensen zoals Kris heeft het lange afstandswandelen nog een mooie toekomst. Zeker als ze zulke prachtige omlopen neerpoten

Gepost door: smets Rene | 07/05/2010

Dit was top,op alle gebied,het gaf me meer en meer het gevoel van we zijn toch weer samen.....
Ik bedank alle medewerkers,voor hun toomloze inzet en hartelijkheid omgang,want daar gaat het toch ook om,dit verlangen naar nog blijft hangen,vele groeten en tot later,daniel,de zwakke schakel

Gepost door: daniel steveninck | 07/05/2010

heerlijke tocht het was mijn eerste deelname in Schaffen Nog net de laatste inschrijver voor 6km/uur. het was een heerlijke tocht; mooi parcours ('s nachts niet veel kunnen van zien), goede verzorging, uitstekende gangmaking en een leuk gezelschap. goed gestapt en veel gebabbeld, enkele mensen gesteund in de hoop dat ze het zouden halen. helaas is dit niet altijd gelukt maar als de kaars uit is of de voeten kapot, ja dan is het stoppen hé stefan. En wie stapte er als laatste binnen, net voor het begon te regenen? Ja er moet toch iemand laatst zijn eh. Proficiat aan de inrichters en helpers en
reserveer mijn plaats al maar voor volgende editie.
PS Mooie foto's, goe gedaan Steven.
Jan Monsecour

Gepost door: Jan Monsecour | 12/05/2010

De commentaren zijn gesloten.