16/02/2010

BEVINDINGEN NA DE VERKENNING

Het venijn zit hem in de staart

 

Het zwaarste stuk van de 100 km begint pas na 50 km. Gezien het feit dat dan het grootste gedeelte vrij kan gewandeld worden, zal het extra oppassen worden. Zij die te snel starten op het vrije gedeelte kunnen zichzelf wel eens tegenkomen!

De wandeling telt ongeveer 15 hellingen. Vorige jaar waren er dat nog 25. Toch hebben de deelnemers van de voorwandeling niet de indruk dat dit traject makkelijker is. Dat  heeft te maken met de modderige staat van het parcours en de late start van het zware gedeelte.

 

Vrije wandeling start al op 55 km

 

Het parcours zal volledig afgepijld zijn vanaf km 56 ! Vanaf de grote controle kiest elke wandelaar zijn eigen snelheid en bepaalt hij zelf zijn rusttijden. Zij die willen kunnen in groep blijven wandelen. Elke groep (behalve groep 6 km/u) houdt zijn snelheid aan.

De laatste wandelaars dienen de aankomst te bereiken na 21u. wandelen, om 18u.

 

Groep 3;6 km/u past zijn snelheid aan

 

Aangezien we tijdens de voorwandeling later zijn gearriveerd dan gepland,  zal groep 3 die tegen 6 km/u wandelt, zijn gemiddelde snelheid aanpassen. De trajecten die moeilijk bewandelbaar zijn, worden trager berekend. Op normaal bewandelbare stukken blijft de snelheid 6 km per uur bedragen. De totale wandeltijd zal met een half uur verlengd worden.

De groepen 1 en 2 die respectievelijk tegen 6.5 km/u en 6.2 km/u wandelen, behouden hun snelheden en tijden.

00:26 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (0) |  Print | |

De commentaren zijn gesloten.