28/01/2010

100 km EUREGIO van WELKENRAEDT houdt er mee op

De organisatie van de 100 km Eurégio van WELKENRAEDT heeft beslist om er mee op te houden. "We  houden er mee op omdat we een gebrek aan medewerkers hebben" luidt het. Dit slechte nieuws hing al enkele maanden in de lucht. Alvorens het op onze blog te zetten, heb ik telefonisch contact gehad met Mevrouw Monnard. Zij bevestigt de geruchten.

De vijftiende editie van deze zware klassieker in het drielandenpunt zal de laatste zijn. Velen wandelaars vinden deze LA wandeling de beste van België. Het parcours is elk jaar prachtig en telkens volledig vernieuwd. Het parcours brengt je naar pitoreske dorpskennen over de landsgrenzen om na een poos twintig meter hoger vanop een heuvel alles te kunnen aanschouwen. Er zitten eindeloze bosstroken in en je kan uren stijgen en klimmen alsof er geen einde aan komt.

Er rest ons alleen als eerbetoon allen deel te nemen aan deze laatste editie. Langs deze weg willen we onze dank uitspreken aan de organisatoren van deze prachtige wandeling.

23:44 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (2) |  Print | |

Reserve baankapitein wordt in het leven geroepen

De organisatie heeft beslist om een reserve baankapitein te voorzien. Hervé Redgimont is bereid deze taak op zich te nemen. In tegenstelling tot de meeste andere groepswandelingen kiezen wij er voor om twee kapiteinen per groep aan te stellen. Door de vele paadjes die we wandelen wordt de groep dikwijls op een lint getrokken. Voor de wandelaars in de achterste gelederen vraagt het dan extra moeite om de groep terug bij te benen. De tweede baankapitein zorgt er voor dat de groep langzaam terug samengevoegd wordt.

Wanneer één van de vaste kapiteinen voor of tijdens de Gildentocht uitvalt, kan Hervé hem vervangen. Hervé is al enkele jaren bijna elk weekeind te zien op lange afstandwandelingen over heel het land. Hij heeft de gewoonte op de lange afstand boven de 50 km. rustig te starten. Naar het einde toe, steekt hij een tandje bij. Door deze stijl te hanteren, is hij bekwaam de verschillende snelheden te hanteren. Hervé neemt deel aan de voorwandeling en zal het parcours instuderen zoals de andere kapiteins.

Hervé zal tevens voor  franstalige wandelverslagen zorgen. We zijn fier als Begische wandelclub onze blog in twee talen aan te kunnen bieden. Alle teksten worden vertaald door Marleen Tourwé, lid van onze club en partner van onze ere voorzitter Jean Brouckmans. Marleen en Jean zijn één van de oprichters van onze club en zijn nog steeds zeer betrokken op het gebeuren. Bedankt!

23:28 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (0) |  Print | |

13/01/2010

Dernières préparations pour la marche exploratoire de la “Gildentocht” 2010.

 

Maintenant que les dernières “routes enneigées” sont reconnues, nous nous apprêtons à la répétition générale de la marche de la Gilde  de 2010.

 

Cette marche préparatoire aura lieu ce samedi 6 février.

 

A l'opposé de la marche de la Gilde en mai, cette marche exploratoire partira à 6 heures du matin. Nous nous attendons à être de retour à la salle de la Gilde entre 1.30 et 2 heures de la nuit.

Hugo Bonnyns, War Govaerts, Sven Nys, Jef Glassee, Jef Sterckx et Kris Hazenbosch, les 6 capitaines feront le parcours.

 

Notre invité spécial de cette année n'est autre que Jan Franssen.  Celui-ci  a déjà participé aux 2 marches de la Gilde précédentes, mais ne peut être présent cette année.  En effet, ce premier mai il marchera pour la 40ième fois la marche pèlerinage qui a lieu chaque premier dimanche de mai ( et cette année-ci, ce dimanche tombe le premier mai) et qui part des environs d'Anvers jusqu'à Montaigu. Jan y sera reçu avec beaucoup d'admiration et de respect car cette année il fête aussi ses 80 ans; ce que nous trouvons une raison suffisante pour l'inviter à notre marche préparatoire.

 

Nous ferons la marche pendant la journée pour avoir un bon aperçu du parcours.

 

Alors que pour Kris Hazenbosch sa tâche en tant que maître de parcours se termine, la travail préparatoire commence pour les autres capitaines : explorer et étudier le parcours.

 

Pour l'équipe de ravitaillement de VOS Schaffen, ce sera également un test pour suivre la programmation pendant et entre les contrôles.  Elle pourra également apprécier les salles et parkings.

 

Les rapports suivent.

00:03 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (0) |  Print | |

12/01/2010

Laatste voorbereidingen voor de voorwandeling van de gildentocht ‘10

 

Nu de laatste ‘besneeuwde verkenningen’ bijna afgerond zijn, maken we ons klaar voor de generale repetitie van de gildentocht 2010. De voorwandeling zal plaatsvinden op zaterdag 6 februari. In tegenstelling tot de GT in mei, vertrekt de verkenning om 6 uur in de morgen. Tussen 1.30 en 2 uur in de nacht verwachten we terug te zijn in de gildenzaal. De verkenning wordt gewandeld door de zes baankapiteins; Hugo Bonnyns, War Govaerts, Sven Nijs, Jef Glassee, Jef Sterckx en Kris hazenbosch. Onze speciale gast dit jaar is niemand minder dan Jan Franssen. Jan heeft de beide gildentochten uitgewandeld,  maar kan er dit jaar niet bijzijn. Hij wandelt op 1 mei namelijk zijn 40ste “groten trek”; Een bedevaartwandeling die traditioneel plaats vindt op 1 mei (of de eerste zondag van mei) en van de contreien van Antwerpen naar Scherpenheuvel afzakt. Jan zal met veel bewondering en respect onthaald worden in het jaar dat hij 80 jaar wordt!! Wij vinden hier voldoende redenen om hem uit te nodigen voor de voorwandeling.

De wandeling wordt overdag gewandeld om zo een goed zicht te krijgen op het parcours. Terwijl Kris hazenbosch zijn taak als parcoursmeester hier stilaan afgerond is, begint het voorbereidingswerk voor de andere kapiteins. Verkennen en instuderen. Ook voor het bevoorradingsteam van VOS Schaffen is dit een test om de timing tijdens en tussen de controles te volgen, zalen en standplaatsen voor de auto’s goed te keuren… De verslagen volgen!

23:56 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (1) |  Print | |