28/01/2010

Reserve baankapitein wordt in het leven geroepen

De organisatie heeft beslist om een reserve baankapitein te voorzien. Hervé Redgimont is bereid deze taak op zich te nemen. In tegenstelling tot de meeste andere groepswandelingen kiezen wij er voor om twee kapiteinen per groep aan te stellen. Door de vele paadjes die we wandelen wordt de groep dikwijls op een lint getrokken. Voor de wandelaars in de achterste gelederen vraagt het dan extra moeite om de groep terug bij te benen. De tweede baankapitein zorgt er voor dat de groep langzaam terug samengevoegd wordt.

Wanneer één van de vaste kapiteinen voor of tijdens de Gildentocht uitvalt, kan Hervé hem vervangen. Hervé is al enkele jaren bijna elk weekeind te zien op lange afstandwandelingen over heel het land. Hij heeft de gewoonte op de lange afstand boven de 50 km. rustig te starten. Naar het einde toe, steekt hij een tandje bij. Door deze stijl te hanteren, is hij bekwaam de verschillende snelheden te hanteren. Hervé neemt deel aan de voorwandeling en zal het parcours instuderen zoals de andere kapiteins.

Hervé zal tevens voor  franstalige wandelverslagen zorgen. We zijn fier als Begische wandelclub onze blog in twee talen aan te kunnen bieden. Alle teksten worden vertaald door Marleen Tourwé, lid van onze club en partner van onze ere voorzitter Jean Brouckmans. Marleen en Jean zijn één van de oprichters van onze club en zijn nog steeds zeer betrokken op het gebeuren. Bedankt!

23:28 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (0) |  Print | |

De commentaren zijn gesloten.