12/01/2010

Laatste voorbereidingen voor de voorwandeling van de gildentocht ‘10

 

Nu de laatste ‘besneeuwde verkenningen’ bijna afgerond zijn, maken we ons klaar voor de generale repetitie van de gildentocht 2010. De voorwandeling zal plaatsvinden op zaterdag 6 februari. In tegenstelling tot de GT in mei, vertrekt de verkenning om 6 uur in de morgen. Tussen 1.30 en 2 uur in de nacht verwachten we terug te zijn in de gildenzaal. De verkenning wordt gewandeld door de zes baankapiteins; Hugo Bonnyns, War Govaerts, Sven Nijs, Jef Glassee, Jef Sterckx en Kris hazenbosch. Onze speciale gast dit jaar is niemand minder dan Jan Franssen. Jan heeft de beide gildentochten uitgewandeld,  maar kan er dit jaar niet bijzijn. Hij wandelt op 1 mei namelijk zijn 40ste “groten trek”; Een bedevaartwandeling die traditioneel plaats vindt op 1 mei (of de eerste zondag van mei) en van de contreien van Antwerpen naar Scherpenheuvel afzakt. Jan zal met veel bewondering en respect onthaald worden in het jaar dat hij 80 jaar wordt!! Wij vinden hier voldoende redenen om hem uit te nodigen voor de voorwandeling.

De wandeling wordt overdag gewandeld om zo een goed zicht te krijgen op het parcours. Terwijl Kris hazenbosch zijn taak als parcoursmeester hier stilaan afgerond is, begint het voorbereidingswerk voor de andere kapiteins. Verkennen en instuderen. Ook voor het bevoorradingsteam van VOS Schaffen is dit een test om de timing tijdens en tussen de controles te volgen, zalen en standplaatsen voor de auto’s goed te keuren… De verslagen volgen!

23:56 Gepost door VOS Schaffen | Permalink | Commentaren (1) |  Print | |

Commentaren

verkenning Hallo wandelvrienden.
Ben vandaag komen wandelen in Schaffen. Een beetje het gevoel van de 100km komen opsnuiven. Ook een dikke proficiat aan Jan voor zijn unieke prestatie komende grote trek vanuit Antwerpen naar Scherpenheuvel. Veel sucses met de voorbereiding.
Sportieve groeten
Steven Dielens

Gepost door: Steven Dielens | 16/01/2010

De commentaren zijn gesloten.